网站导航     在线客服  
全部
ACT历年真题解析汇总
   首页    SAT   冲刺宝典   SAT阅读   正文
学生选择在小站备考:30天 463422名,今日申请197人    备考咨询 >>

【新SAT考试阅读答题技巧】中心题解题要特别关注段落开头和结尾

2016年07月05日14:31 来源:小站教育作者:小站SAT编辑
参与(7) 阅读(2681)
摘要:中心题这类题型直接考察的就是考生们对阅读文章的理解,在考试中经常会遇到这类题型。针对这类题目,中心题解题要特别关注段落开头和结尾!

小编为大家介绍的是新SAT阅读题型解析中的中心题的第三道例题解析,包括题型详细解析以及重点词汇讲解。

【新SAT考试阅读答题技巧】中心题解题要特别关注段落开头和结尾图1

材料:The Official SAT Study Guide

试卷:3

页数:569

题号:14

Questions 11-20 are based on the following passage and supplementary material. This passage is adapted from Taras Grescoe, Straphanger: Saving Our Cities and Ourselves from the Automobile. ©2012 by Taras Grescoe.

It doesn’t have to be like this. Done right, public transport can be faster, more comfortable, and cheaper than the private automobile. In Shanghai, German-made magnetic levitation trains skim over elevated tracks at 266 miles an hour, whisking people to the airport at a third of the speed of sound. In provincial French towns, electric-powered streetcars run silently on rubber tires, sliding through narrow streets along a single guide rail set into cobblestones. From Spain to Sweden, Wi-Fi equipped high-speed trains seamlessly connect with highly ramified metro networks, allowing commuters to work on laptops as they prepare for same-day meetings in once distant capital cities. In Latin America, China, and India, working people board fast-loading buses that move like subway trains along dedicated busways, leaving the sedans and SUVs of the rich mired in dawn-to-dusk traffic jams. And some cities have transformed their streets into cycle-path freeways, making giant strides in public health and safety and the sheer livability of their neighborhoods—in the process turning the workaday bicycle into a viable form of mass transit.

14. The central idea of the fourth paragraph (lines 35-57) is that

A) European countries excel at public transportation.

B) some public transportation systems are superior to travel by private automobile.

C) Americans should mimic foreign public transportation systems when possible.

D) much international public transportation is engineered for passengers to work while on board.

答案:B

答案解析: 本题问的是第四段 (lines 35-57) 的中心思想。根据中心题的解答技巧,我们要特别关注段落开头和结尾。本段开头提到 “It doesn’t have to be like this.” 显然是对上文内容的否定,然后lines 35-37开门见的指出 “Done right, public transport can be faster, more comfortable, and cheaper than the private automobile.” 即:使用正确的话,公共交通比私家汽车更快、更舒适、更便宜,后面给出了很多例子来支撑这个观点。因此,答案为B选项。

A、B、C选项的错误都在于仅提供了细节信息,并不能涵盖本段的中心思想。

重点词汇:

done right: 使用得当

magnetic levitation train: 磁悬浮列车

skim over: 掠过,滑过;浏览

elevated track: 高架轨道

streetcar: ['striːtkɑː] n. 有轨电车

seamlessly: ['si:mlisli] adv. 无缝地

commuter: [kə'mjuːtə(r)] n. 通勤者,经常乘公共车辆往返者;月季票乘客

>>>> 新SAT阅读考试官方OG题型解析

特别申明:本文来自于小站教育【SAT阅读】专栏,转载请以超链接形式标注本文出处,并附上此申明,否则将追究法律责任。
大家都在学

看完这篇文章有何感觉?已经有7人表态,71%的人喜欢

相关文章

新SAT考试阅读部分如何算分?阅读评分标准详细介绍 新SAT阅读考试官方OG题型解析汇总、各大题型一网打尽 超全的新SAT阅读17种考试题型汇总 【新SAT阅读考试技巧】掌握了这6大阅读技巧、快速提分不在... 【SAT考试真题】新SAT阅读官方OG真题题型解析最新发布 新SAT考试OG阅读核心词汇大放送 【新SAT阅读】考试综述+题型介绍+OG样题全解析 新SAT阅读考试技巧之如何应对阅读词汇

你可能会喜欢

2018年SAT考试流程详解
2018年SAT考试流程详解
SAT

100% 的用户喜欢

最新SAT考试考场详细介绍
最新SAT考试考场详细介绍
SAT

56471% 的用户喜欢

美国高考SAT和ACT之不同
美国高考SAT和ACT之不同
SAT

100% 的用户喜欢

2018年SAT考试分数解读
2018年SAT考试分数解读
SAT

100% 的用户喜欢

18年5月5日SAT考试回忆
18年5月5日SAT考试回忆
SAT

100% 的用户喜欢