网站导航     在线客服  
全部
学生选择在小站备考:30天 597807名,今日申请3179人    备考咨询 >>

2018年4月13日SAT阅读每日一题 5月sat备考ing

2018年04月13日17:49 来源:小站整理
参与(0) 阅读(1036)
摘要:小站与你一起备战5月SAT考试。由SAT考试官方出品(SAT daily practice),每天一道权威SAT阅读练习题,在苦刷SAT真题之余,是保持备考状态并适当放松身心的绝佳调剂资料。众SATer可善用,本文为2018年4月10日SAT阅读每日一练,考察行文理解能力。

为广大SATer带来2018年4月13日的SAT阅读每日一练,考察语篇阅读中的行文理解能力,先有针对性在文章出题去做快速阅读,再做推断,最后通读全文,积累词汇。反复咀嚼,岂不妙哉。

4月13日SAT阅读每日一练

Like an opera house, which has its public entrance separate from that for the performers, a cell has different doors for different molecules. Each gets scrutinized at its door before it can enter the cell. Now researchers from the University of California at San Francisco have revealed in the journal Science the three-dimensional structure of one such door, or membrane channel, that specializes in granting entry to a membrane component known as glycerol. Specifically the channel is called the glycerol facilitator (GlpF), from the bacterium Escherichia coli.

Bearing three alcohol groups, glycerol is a basic building block for the cell membrane. (Other components include fatty acids and small charged molecules.) And not just in E. coli. Indeed, although the channel the researchers studied is from a bacterium, it belongs to a large protein family dubbed the aquaporins, which are found in species ranging from bacteria to humans.

GlpF is highly specific for glycerol and similar polyalcohols. Somehow, even though water molecules are much smaller, they cannot enter. The new study reveals why. In order for glycerol to clear the four-channel configuration in the cell membrane, it must pass through a narrow selectivity filter in the center of a channel. Here it is surrounded by amino acids that closely match its own structure, which is hydrophilic ("water-loving") on one side and hydrophobic ("water-fearing") on the other. Water molecules, in contrast, can only pass through this area in single file, which is not energetically favorable, because they like to bond to one another. And ions, which are charged, are unable to pass the "water-fearing" side of the channel. This cell entrance, it seems, is truly exclusive.

In the first paragraph, the example of an opera house primarily serves to _________

在第一段中,举歌剧院的例子主要用来做什么

A. clarify the reader's understanding of the role of a cell's membrane channels.

B. highlight differences between the structural components of buildings and the structural components of cells.

C. help the reader visualize the size of a glycerol facilitator relative to that of a cell.

D. suggest the complexity of the process by which cell membranes develop.

答案:A

解析:

Choice A is the best answer. The author uses the familiar concept of a building with different entrances -- in this case, an opera house with one door for the audience and another door for the performers -- to help the reader understand that cell membrane channels are entrances that allow different molecules into a cell.

4月13日SAT阅读每日一练推荐词汇

block[blɔk]n. 街区,木块,石块 . 阻塞(物), 障

bond[bɔnd]n. 债券,结合,粘结剂,粘合剂 vt. 使结

configuration[kən.figju'reiʃən]n. 结构,布局,形态,格式塔心理完形 [计算机] 配置

filter['filtə]n. 筛选,滤波器,过滤器,滤色镜 v. 过滤

highlight['hailait]n. 加亮区,精彩部分,最重要的细节或事件,闪光点

bacterium[bæk'tiəriəm]n. 细菌

exclusive[iks'klu:siv]adj. 独占的,唯一的,排外的 n. 独家

protein['prəuti:n]n. 蛋白质

cell[sel]n. 细胞,电池,小组,小房间,单人牢房,(蜂房的)巢室

understand[.ʌndə'stænd]vt. 理解,懂,听说,获悉,将 ... 理解为,认为

以上就是小编为大家带来的《2018年4月13日SAT阅读每日一题  5月sat备考ing》的全部内容。放松心情,将SAT考试看成是因公出国旅游,岂不妙哉。更多SAT备考知识与技巧攻略,请持续关注小站SAT频道。祝2018年与SAT一战即高分。

特别申明:本文内容来源网络,版权归原作者所有,如有侵权请立即与我们联系contactus#zhan.com,我们将及时处理。
大家都在学

看完这篇文章有何感觉?已经有0人表态,0%的人喜欢

相关文章

【SAT考试真题】新SAT阅读官方OG真题题型解析最新发布 12月2日SAT考试真题回忆 2017年最后一场sat考试 2017年11月4日SAT北美考试分析 深度! 新SAT阅读亚太首考第一篇文章原文及各种背景知识分享 6月亚太新SAT考试阅读原文及出处大盘点 【新SAT阅读考试技巧】学会快速扫读文章 节省答题时间 新SAT考试阅读真题小说篇题目解析 新SAT亚太首考阅读小说类文章分析——《NAWABDIN ...

你可能会喜欢

2018年SAT考试流程详解
2018年SAT考试流程详解
SAT

100% 的用户喜欢

最新SAT考试考场详细介绍
最新SAT考试考场详细介绍
SAT

100% 的用户喜欢

美国高考SAT和ACT之不同
美国高考SAT和ACT之不同
SAT

100% 的用户喜欢

2018年SAT考试分数解读
2018年SAT考试分数解读
SAT

100% 的用户喜欢

18年5月5日SAT考试回忆
18年5月5日SAT考试回忆
SAT

100% 的用户喜欢