网站导航     在线客服  
全部
学生选择在小站备考:30天 595443名,今日申请6148人    备考咨询 >>

5月5日SAT阅读考试英文原文内容分享 5篇统统都有

2018年05月08日18:58 来源:小站整理
参与(0) 阅读(1168)
摘要:为大家带来5月5日SAT阅读考试真题文章的分享。本次阅读总体不难,出题套路较为常规。大家后续备考过程中依然要深入了解出题思路,争取做到第一遍通读原文时对重点信息足够敏感。词汇掌握要灵活,深入语境,读透文本中信息的关系。

为大家带来5月5日SAT阅读考试的5篇Passage的原文分享,有作家NicolaiGogol的“The Mysterious Portrait”的节选。历史双篇分别是1865年4月Frederich Douglass的演讲“What the Black Man Wants”;Passge 2节选于1865年6月Richard H. Dana Jr.的演讲 “To Consider the Subject of Re-organization of the RebelStates.”主题都是关于对待黑人的政策。全文较长。

5月5日SAT阅读考试英文原文内容分享 5篇统统都有图1

SAT阅读真题原文1之文学类

第一篇“The Mysterious Portrait”的节选,作者NicolaiGogol。 讲了一个艺术家内心的价值观冲突,一方面他的教授劝告他不要浮躁要专心于艺术创作不要浪费他的天赋; 另一方面他自己面临的现实是如果高雅艺术根本赚不到什么钱,生活无法负担,只能去做一些迎合买家的作品。

Passage 1: The MysteriousPortrait, Literature

Young Chartkov was an artist with a talent that promised much: in flashes and moments his brush bespoke power of observation, understanding, a strong impulse to get closer to nature.

"Watch out, brother," his professor had told him more than once, "you have talent; it would be a sin to ruin it. But you're impatient. Some one thing entices you, some one thing takes your fancy—and you occupy yourself with it, and the rest can rot, you don't care about it, you don't even want to look at it. Watch out you don't turn into a fashionable painter. Even now your colors are beginning to cry a bit too loudly. Your drawing is imprecise, and sometimes quite weak, the line doesn't show; you go for fashionable lighting, which strikes the eye at once. Watch out or you'll fall right into the English type. Beware. You already feel drawn to the world: every so often I see a showy scarf on your neck, a glossy hat. . . It's enticing, you can start painting fashionable pictures, little portraits for money. But that doesn't develop talent, it ruins it. Be patient.Ponder over every work, drop showiness—let the others make money. You won't come out the loser."

The professor was partly right. Sometimes, indeed, our artist liked to carouse or play the dandy—in short, to show off his youth here and there. Yet, for all that, he was able to keep himself under control. At times he was able to forget everything and take up his brush, and had to tear himself away again as if from a beautiful, interrupted dream. His taste was developing noticeably. He still did not understand all the depth of Raphael, but was already carried away by the quick, broad stroke of Guido, paused before Titian's portraits, admired the Flemish school. 6 The dark surface obscuring the old paintings had not yet

been entirely removed for him; yet he already perceived something in them, though inwardly he did not agree with his professor that the old masters surpassed us beyond reach; it even seemed to him that the nineteenth century was significantly ahead of them in certain things, that the imitation of nature as it was done now had become somehow brighter, livelier, closer; in short, he thought in this case as a young man thinks who already understands something and feels it in his proud inner consciousness. At times he became vexed when he saw how some foreign painter, a Frenchman or a German, sometimes not even a painter by vocation, with nothing but an accustomed hand, a quick brush, and bright colors, would produce a general stir and instantly amass a fortune. This would come to his mind not when, all immersed in his work, he forgot drinking and eating and the whole world, but when he would finally come hard up against necessity, when he had no money to buy brushes and paints, when the importunate landlord came ten times a day to demand the rent. Then his hungry imagination enviously pictured the lot of the rich painter; then a thought glimmered that often passes through a Russian head: to drop everything and go on a spree out of grief and to spite it all. And now he was almost in such a situation.

“Yes! be patient, be patient!" he said with vexation. "But patience finally runs out. Be patient! And on what money will I have dinner tomorrow? No one will lend to me. And if I were to go and sell all my paintings and drawings, I'd get twenty kopecks for the lot. They've been useful, of course, I feel that: it was not in vain that each of them was undertaken, in each of them I learned something. But what's the use? Sketches, attempts—and there will constantly be sketches, attempts, and no end to them. And who will buy them, if they don't know my name? And who needs drawings from the antique, or from life class, or my unfinished Love of Psyche, or a perspective of my room, or the portrait of my Nikita, though it's really better than the portraits of some fashionable painter? What is it all, in fact? Why do I suffer and toil over the ABC's like a student, when I could shine no worse than the others and have money as they do?”

SAT阅读真题原文2之社科类

选于Remember That? No YouDon’t.Study Shows FalseMemories Afflict Us All,作者Tara Thean

文章大意:现象解释性文章,第一段首先列出了一个现象:false memories是一种普遍存在的现象,即便那些记忆力超强,对经历的事情无论是时间地点还是其他具体细节都记得清清楚楚的人都会受到这种记忆误区的影响。加州大学的教授们据此展开了一系列研究,结果是so-called lures — words that would make subjects think of other,related ones是主要原因。

Passage 2: False Memory, Social Science

RememberThat? No, You Don’t. Study Shows False Memories Afflict Us All

Even people with extraordinary memories sometimes make things up without realizing it.

It’s easy enough to explain why we rememberthings: multiple regions of the brain — particularlythe hippocampus — are devoted to the job. It’s easy to understand why we forgetstuff too: there’s only so much any busy brain can handle. What’s trickier iswhat happens in between: when we clearly remember things that simply neverhappened.

The phenomenon of false memories iscommon to everybody — the party you’re certain you attended in high school,say, when you were actually home with the flu, but so many people have told youabout it over the years that it’s made its way into your own memory cache.False memories can sometimes be a mere curiosity, but other times they havereal implications. Innocent people have gone to jail when well-intentionedeyewitnesses testify to events that actually unfolded an entirely differentway.

What’s long been a puzzle to memoryscientists is whether some people may be more susceptible to false memoriesthan others — and, by extension, whether some people with exceptionally goodmemories may be immune to them. A new study in the Proceedings of the NationalAcademy of Sciences answersboth questions with a decisive no. False memories afflict everyone — evenpeople with the best memories of all.

To conduct the study, a team led bypsychologist Lawrence Patihis of the University of California, Irvine, recruited a sample group of people all ofapproximately the same age and divided them into two subgroups: those withordinary memory and those with what is known as highly superiorautobiographical memory (HSAM). You’ve met people like that before, and theycan be downright eerie. They’re the ones who can tell you the exact date onwhich particular events happened — whether in their own lives or in the news — aswell as all manner of minute additional details surrounding the event that mostpeople would forget the second they happened.

To screen for HSAM, the researchershad all the subjects take a quiz that asked such questions as “[On what date]did an Iraqi journalist hurl two shoes at President Bush?” or “What publicevent occurred on Oct. 11, 2002?” Those who excelled on that part of thescreening would move to a second stage, in which they were given random,computer-generated dates and asked to say the day of the week on which it fell,and to recall both a personal experience that occurred that day and a publicevent that could be verified with a search engine.

“It was a Monday,” said one personasked about Oct. 19, 1987. “That was the day of the big stock-market crash andthe cellist Jacqueline du Pré died that day.” That’s somepretty specific recall. Ultimately, 20 subjects qualified for the HSAM groupand another 38 went into the ordinary-memory category. Both groups werethen tested for their ability to resist developing false memories during aseries of exercises designed to implant them.

In one, for example, theinvestigators spoke with the subjects about the Sept. 11 terrorist attacks andmentioned in passing the footage that had been captured of United Flight 93crashing in Pennsylvania — footage, of course, that does not exist. In bothgroups — HSAM subjects and those with normal memories — about 1 in 5 people “remembered”seeing this footage when asked about it later.

“It just seemed like something wasfalling out of the sky,” said one of the HSAM participants. “I was just, youknow, kind of stunned by watching it, you know, go down.”

Word recall was also hazy. Thescientists showed participants word lists, then removed the lists and testedthe subjects on words that had and hadn’t been included. The lists allcontained so-called lures — words that would make subjects think of other,related ones. The words pillow, duvet and nap, for example, might lead to a false memory of seeing the word sleep. All of the participants in both groups fell for the lures,with at least eight such errors per person—though some tallied as many as 20.Both groups also performed unreliably when shown photographs and fed luresintended to make them think they’d seen details in the pictures they hadn’t.Here too, the HSAM subjects cooked up as many fake images as the ordinaryfolks.

“What I love about the study is howit communicates something that memory-distortion researchers have suspected forsome time, that perhaps no one is immune to memory distortion,” said Patihis.

What the study doesn’t do, Patihisadmits, is explain why HSAM people exist at all. Their prodigious recall is amatter of scientific fact, and one of the goals of the new work was to see ifan innate resistance to manufactured memories might be one of the reasons. Buton that score, the researchers came up empty.

“It rules something out,” Patihissaid. “[HSAM individuals] probably reconstruct memories in the same way thatordinary people do. So now we have to think about how else we could explain it.”He and others will continue to look for that secret sauce that elevatessuperior recall over the ordinary kind. But for now, memory still appears to befragile, malleable and prone to errors — for all of us.

SAT阅读真题原文3之自然科学类

broad bean是否会通过fungal hyphae 来传达信息从而吸引wasp而抵制另一种危害性的虫子叫a什么鬼。通过做实验证明了这一结论。

Passage 3: Beans Talk, Natural Science

THE idea that plants have developed a subterranean internet, which they use to raise the alarm when danger threatens, sounds more like the science-fiction of James Cameron’s film “Avatar” than any sort of science fact. But fact it seems to be, if work by David Johnson of the University of Aberdeen is anything to go by. For Dr Johnson believes he has shown that just such an internet, with fungal hyphae standing in for local Wi-Fi, alerts beanstalks to danger if one of their neighbors is attacked by aphids.

Dr Johnson knew from his own past work that when broad-bean plants are attacked by aphids they respond with volatile chemicals that both irritate the parasites and attract aphid-hunting wasps. He did not know, though, whether the message could spread, tomato-like, from plant to plant. So he set out to find out—and to do so in a way which would show if fungi were the messengers.

As they report in Ecology Letters, he and his colleagues set up eight “mesocosms”, each containing five beanstalks. The plants were allowed to grow for four months, and during this time every plant could interact with symbiotic fungi in the soil.

Not all of the beanstalks, though, had the same relationship with the fungi. In each mesocosm, one plant was surrounded by a mesh penetrated by holes half a micron across. Gaps that size are too small for either roots or hyphae to penetrate, but they do permit the passage of water and dissolved chemicals. Two plants were surrounded with a 40-micron mesh. This can be penetrated by hyphae but not by roots. The two remaining plants, one of which was at the center of the array, were left to grow unimpeded.

Five weeks after the experiment began, all the plants were covered by bags that allowed carbon dioxide, oxygen and water vapor in and out, but stopped the passage of larger molecules, of the sort a beanstalk might use for signaling. Then, four days from the end, one of the 40-micron meshes in each mesocosm was rotated to sever any hyphae that had penetrated it, and the central plant was then infested with aphids.

At the end of the experiment Dr Johnson and his team collected the air inside the bags, extracted any volatile chemicals in it by absorbing them into a special porous polymer, and tested those chemicals on both aphids (using the winged, rather than the wingless morphs) and wasps. Each insect was placed for five minutes in an apparatus that had two chambers, one of which contained a sample of the volatiles and the other an odorless control.

The researchers found, as they expected from their previous work, that when the volatiles came from an infested plant, wasps spent an average of 3½ minutes in the chamber containing them and 1½ in the other chamber. Aphids, conversely, spent 1¾ minutes in the volatiles’ chamber and 3¼ in the control. In other words, the volatiles from an infested plant attract wasps and repel aphids.

Crucially, the team got the same result in the case of uninfected plants that had been in uninterrupted hyphae contact with the infested one, but had had root contact blocked. If both hyphae and roots had been blocked throughout the experiment, though, the volatiles from uninfected plants actually attracted aphids (they spent 3½ minutes in the volatiles’ chamber), while the wasps were indifferent. The same pertained for the odor of uninfected plants whose hyphae connections had been allowed to develop, and then severed by the rotation of the mesh.

Broad beans, then, really do seem to be using their fungal symbionts as a communications network, warning their neighbors to take evasive action. Such a general response no doubt helps the plant first attacked by attracting yet more wasps to the area, and it helps the fungal messengers by preserving their leguminous hosts.

SAT阅读真题原文4之历史类双篇

Passage 1节选自1865年4月Frederich Douglass的演讲“What the Black Man Wants”;Passge 2节选于1865年6月Richard H. Dana Jr.的演讲 “To Consider the Subject of Re-organization of the RebelStates.”

两篇文章就黑人的社会地位问题展开,重点在黑人的法律地位并不等同于真正的社会地位。对黑人的歧视依然存在。作者1说到Banks Labor Policy对于黑人职业的限制,并没有真正的解放黑人,黑人需要利用内战之后和解放奴隶宣言之后的这个政治机会,继续努力争取真正的解放和完全的平等和自由。作者2认为解放黑奴不能只存留在纸面的法规政策上,而是要有切实行动。先对比了古代奴隶制度和美国奴隶制度的不同,然后说到解放奴隶宣言宣布之后黑人的状况,依然没有各方面的政治权利,然后呼吁改变。

文章原文:

I do not know, from what has been said, that there is anydifference of opinionas to the duty of abolitionists, at the present moment.How can we get up anydifference at this point, or any point, where we are sounited, so agreed? Iwent especially, however, with that word of Mr. Phillips,which is thecriticism of Gen. Banks and Gen. Banks' policy. I hold that thatpolicy is ourchief danger at the present moment; that it practically enslavesthe Negro, andmakes the Proclamation of 1863 a mockery and delusion. What isfreedom? It isthe right to choose one's own employment. Certainly it meansthat, if it meansanything; and when any individual or combination ofindividuals undertakes todecide for any man when he shall work, where he shallwork, at what he shallwork, and for what he shall work, he or they practicallyreduce him to slavery.[Applause.] He is a slave. That I understand Gen. Banksto do—to determine forthe so-called freedman, when, and where, and at what, andfor how much he shallwork, when he shall be punished, and by whom punished. Itis absolute slavery.It defeats the beneficent intention of the Government, ifit has beneficentintentions, in regards to the freedom of our people.

I have had but one idea for the last threeyears to presentto the American people, and the phraseology in which I clotheit is the oldabolition phraseology. I am for the "immediate,unconditional, anduniversal" enfranchisement of the black man, in everyState in the Union.[Loud applause.] Without this, his liberty is a mockery;without this, you mightas well almost retain the old name of slavery for hiscondition; for in fact, ifhe is not the slave of the individual master, he isthe slave of society, andholds his liberty as a privilege, not as a right. Heis at the mercy of the mob,and has no means of protecting himself.

SAT阅读真题原文5之自然科学类

鸟的前额颜色具有什么功能。黑色没有红色有进攻性,然后红色不愿意take risk,这是生物进化的结果。并且,大胆和冒险一定共存。

Passage 5: Gouldian finches’ head colour reflects their personality, Natural Science

What this suggests is that behavioural characteristics, such as aggression and other traits, may be correlated with particular head colour morphs meaning that head colour is indicative of different personality types. This idea has been tested in a new paper by Leah Williams and her colleagues.

In order to determine if head colour really does indicate personality traits in Gouldian finches Williams and her colleagues tested a number of predictions. First they looked at pairs of black-headed birds which were expected to show less aggression towards each other than pairs of red-headed birds, this makes sense since red-headed birds had previously been found to exhibit higher levels of aggression.

The second prediction was that red-headed birds should be bolder, more explorative and take more risks than black-headed birds. This hypothesis is based on previous studies of other species that have shown a correlation between aggression and these behavioural characteristics. However, there is another possibility, red-headed birds could take fewer risks for two reasons; first, they may be more conspicuous to predators due to their bright colouration and second, it may pay black headed birds to take more risks and be more explorative so they find food resources before the dominant red-headed birds do.

In order to test the first prediction paired birds of matching head colour were moved into an experimental cage without food. After one hour of food deprivation a feeder was placed into the corner of the cage where there was only enough room for one bird to feed at a time. aggressive interactions such as threat displays and displacements were then counted over a 30 minute period.

The results as shown in the figure below were striking. Red-headed birds were significantly and consistently more aggressive than black-headed birds.

To test the birds willingness to take risks they were deprived of food for one hour before their feeder was replaced. After the birds had calmly begun to feed a silhouette of an avian predator was moved up and down in front of the cage to scare the birds from the feeder. The time it took for them to return to the feeder was taken as a measure of their willingness to take risks, birds that returned quickly were considered to be greater risk takers than those that were more cautious.

This time the results were surprising. Red-headed birds were considerably more cautious than those with black heads at returning to the feeder after a “predator” had been introduced. As the figure below shows they took on average 4x longer to begin feeding again than the less aggressive black-headed birds.

Finally, the authors investigated the birds interest in novel objects or “object neophilia” which is defined in the paper as “exploration in which investigation is elicited by an object’s novelty“. To do this a bunch of threads was placed on a perch within the cage, the time taken for the birds to approach the threads within one body length and to touch them were recorded over a one hour period. In line with the results from the risk taking experiment it was found that the aggressive red-headed birds showed less interest in novel objects than did black-headed birds. The difference is not so striking as the previous experiments but was statistically significant nonetheless.

These experiments were repeated after a two month interval and showed that different birds differed in their responses but the responses of individual birds were consistent over time. Head colour was found to predict the behavioural responses of the birds. Red-headed birds were more aggressive than black-headed birds but took fewer risks and were not explorative.

What is surprising about these results is that aggression does not correlate with risk taking behaviour, however, the authors do provide a convincing explanation, suggesting that…

Interestingly boldness and risk taking behaviours were found to be strongly correlated, regardless of head colour they always occurred together forming a “behavioural syndrome”. This implies that there is selection in favour of specific combinations of traits and of head colour in relation to those traits. Selection favours aggression in red-headed birds and the boldness/risk taking behavioural syndrome in black-headed birds. This makes sense when you consider the high risk of predation faced by red-headed birds if they take too many risks and the need for black-headed birds to find food away from the dominant red heads which occupy the safest foraging locations.

Williams and her colleagues suggest that if red-headed birds are aggressive, and black-headed birds take more risks, this could lead to differences in foraging tactics. For example, black headed birds could increase their foraging opportunities by feeding at more risky sites away from interference by the dominant red-headed birds which feed in safer locations. The lower conspicuousness of their black heads means they are at less risk of predation at exposed sites that red-headed birds would be.

The results of this fascinating study strongly support the hypothesis that head colour does indeed signal personality in Gouldian finches. I would love to see some more research in this area. The authors themselves suggest that more research is needed to find out what roles head colours play in social situations. It would also be interesting to find out how widespread this phenomenon is, given that birds frequently use plumage colouration as signals it seems likely to me that colour may indicate personality in other avian species.

以上就是小站为大家带来的《5月5日SAT阅读考试英文原文内容分享 5篇统统都有》,更多SAT考试资讯,请持续关注小站SAT频道,祝2018与SAT一战分手。

特别申明:本文内容来源网络,版权归原作者所有,如有侵权请立即与我们联系contactus#zhan.com,我们将及时处理。
大家都在学

看完这篇文章有何感觉?已经有0人表态,0%的人喜欢

相关文章

新SAT考试阅读部分如何算分?阅读评分标准详细介绍 【SAT考试真题】新SAT阅读官方OG真题题型解析最新发布 12月2日SAT考试真题回忆 2017年最后一场sat考试 新SAT阅读亚太首考第一篇文章原文及各种背景知识分享 2017年11月4日SAT北美考试分析 深度! 6月亚太新SAT考试阅读原文及出处大盘点 【新SAT阅读考试技巧】学会快速扫读文章 节省答题时间 新SAT考试阅读真题小说篇题目解析

你可能会喜欢

2018年SAT考试流程详解
2018年SAT考试流程详解
SAT

100% 的用户喜欢

最新SAT考试考场详细介绍
最新SAT考试考场详细介绍
SAT

100% 的用户喜欢

美国高考SAT和ACT之不同
美国高考SAT和ACT之不同
SAT

100% 的用户喜欢

2018年SAT考试分数解读
2018年SAT考试分数解读
SAT

100% 的用户喜欢

18年5月5日SAT考试回忆
18年5月5日SAT考试回忆
SAT

100% 的用户喜欢